Lindegaard zakelijk
Uw zakelijke specialist in groente, fruit en meer...

Het is zo ver… Kavel55, het bedrijf van Bart Pijnenburg, is vanaf 1 juni 2018 onderdeel geworden van Lindegaard, wij gaan zijn gedachtengoed voortzetten. Bart heeft de afgelopen jaren met veel zorg een mooi netwerk van lokale biologische leveranciers en klanten opgebouwd. Sinds het voorjaar van 2018 heeft Wemke stage gelopen bij Bart en kennis gemaakt met klanten en leveranciers.

Wij zijn leverancier van fruit, groenten, paddenstoelen en droogwaren. Het fruit komt uit onze eigen boomgaarden of van collega fruittelers uit de Betuwe. De groenten worden geleverd door enkele tuinders uit de regio en de paddenstoelen halen wij in Rossum.

De producten die wij inkopen halen wij zelf op bij de telers en het bezorgen doen wij zo veel mogelijk zelf. Hierdoor is er direct contact met zowel leveranciers als klanten.

Onze marges zijn niet gebaseerd op percentages, maar een bedrag. Dit bedrag baseren wij op de kosten en het werk wat wij aan een product hebben. Een goedkope appel kost immers evenveel werk als een dure peer. Ons uitgangspunt is een goede prijs voor elke schakel in de keten. Aangezien wij kleinschalig zijn en met korte lijnen werken, kunnen wij onze bedrijfskosten relatief laag houden. Hierdoor kunnen wij over het algemeen gunstige prijzen hanteren. Omdat wij zeker voor de teler een goede prijs belangrijk vinden zijn er alleen stuntaanbiedingen als de teler hierbij gebaat is, denk hierbij aan een groot aanbod of een mindere kwaliteit.

Onze klanten zijn voornamelijk biologische (boerderij)winkels, webwinkels, marktondernemers, opleidingsinstituten en horeca.

Meer informatie over Lindegaard? Wij beantwoorden graag uw vragen! Op onze contact-pagina vindt u onze contact gegevens,

Groente, fruit en paddenstoelen

Onze specialiteit is oude appel-, pruimen- en perenrassen. Veelal afkomstig van de hoogstambomen van ons eigen bedrijf en van een aantal lokale initiatieven.

Ook bijna alle moderne appel- en perenrassen zijn bij ons verkrijgbaar. De appels en peren zijn meestal het hele jaar door beschikbaar, het assortiment varieert gedurende het jaar. Verder hebben wij veel verschillende rassen pruimen en kersen.

Het assortiment groente is sterk wisselend, we zijn afhankelijk van de telers en uiteraard het weer en de seizoenen. Vanaf maart tot november zijn er vruchtgroenten uit de kas verkrijgbaar zoals tomaten, paprika’s, pepers, komkommers en aubergines.

Het assortiment gekweekte paddenstoelen is gedurende het jaar vrijwel constant. De wilde paddenstoelen zijn natuurlijk seizoen gebonden.

biologische-groente-en-fruit-lindegaard-groothandel.svg

Bestellen

Elke week ontvangen onze klanten een bestellijst per e-mail. De bestellingen voor die week kunnen vervolgens telefonisch, per e-mail en in de toekomst via de website worden doorgegeven. In overleg met onze klanten vindt de levering plaats. Meestal op een vaste dag of dagen in de week.

Aanmelden als klant
Puur sap en stroop

Een deel van ons biologisch fruit laten wij verwerken tot puur sap. Ons puur sap bestaat voor 100% uit vruchtensap, zonder toevoegingen.

Om het sap langere tijd te kunnen bewaren, wordt het kort verhit. Ons puur sap assortiment bestaat uit de volgende smaken: Appel, Appel-Peer en Peer. Volgens ons eigen recept wordt het fruit voor de sappen verzameld. Hierbij is de verhouding zoet en zuur, het suikergehalte en de mengverhouding bij appel-peer belangrijk. En zorgt de mix van ‘vergeten’ fruitrassen voor de rijke en unieke smaak.
Andere gemengde sappen zoals appel-aardbei en appel-vlier worden bij Schulp in Breukelen gemaakt.

Bij een stroopfabriek in Limburg wordt een deel van ons fruit verwerkt tot puur stroop.

Droogwaren

De droogwaren komen van verschillende leveranciers in Nederland. Ons assortiment bestaat uit noten, gedroogd fruit, crackers, koekjes en chocolade, en is het hele jaar verkrijgbaar.

Als er producten ontbreken in ons assortiment, gaan we graag samen met de klant op zoek naar een passende aanvulling.

Droogwaren groothandel
icon_hand.svg

Ontvang de Lindegaard nieuwsbrief...

Met speciale aanbiedingen uit ons assortiment.