Assortiment Lindegaard

Biologisch fruit

Onze specialiteit is het telen van fruit, oude rassen in het bijzonder.

De bijzondere en aromatische smaak van Gravensteiner is niet te vergelijken met een allemansvriend als Elstar. Proeven is bij ons daarom (bijna) verplicht! Voor beide appels kunt u bij ons terecht. Het is ons streven het hele jaar Nederlandse appels en peren in ons assortiment te hebben.

Ons assortiment is heel breed, behalve appels, peren, pruimen en kersen, is ook het kleinfruit ruim vertegenwoordigd. Niet alleen aardbeien en frambozen, maar in het seizoen kunt u bij ons terecht voor wel 10 verschillende soorten bessen. Voorafgaand aan het Italiaanse Muskaatdruiven seizoen einde september hebben wij Nederlandse blauwe druiven.

In december barst bij ons het citrusseizoen los. Wij verkopen heerlijke mandarijnen en sappige bloedsinaasappels. Deze kopen wij zo veel mogelijk in van een coöperatie van bioboeren op Sicilië. Bijna het hele jaar hebben we in ons assortiment, walnoten, kastanjes en hazelnoten. Om de fruitschaal compleet te maken importeren wij het exotische fruit, zoals avocado’s, mango’s en bananen.

Biologische groenten

Op de Lindegaard verbouwen we zelf een beetje groenten.

De samenstelling van een moestuin verandert door de seizoenen heen. Dit geeft veel variatie. Wij werken samen met een aantal groentetelers in de regio.

Om u een volledig assortiment te bieden op de biologische boerenmarkt vullen we ons assortiment aan met producten van biologische collega’s. Zo komen bijvoorbeeld collega’s uit de buurt van Amsterdam op zaterdagochtend vroeg hun vers geoogste producten op de markt brengen.

Elk seizoen kent z’n eigen specialiteiten. In het voorjaar zijn er natuurlijk asperges. In de zomer malse boontjes en zoete maïs en tegen het najaar mogen we weer genieten van winterpostelein en veldsla. Ook ‘vergeten’ groenten als pastinaak, schorseneer, aardperen, meirapen, raapstelen, koolrabi en kievitsbonen zijn bij ons te vinden. Verder hebben wij een breed assortiment vruchtgroenten, zoals tomaten en aubergines. Aanvullend op de alom bekende Hollandse trostomaat kunt u bij ons ook terecht voor Coeur de Boeuf en Kumato. De meer exotische groenten importeren we, denk hierbij aan producten als: kurkuma en gember.

Biologische Streekproducten

Gegarandeerd verse streekproducten, heerlijk en gezond.

Onze producten vinden niet alleen via de biologische boerenmarkt hun weg naar de consument. Onze producten zijn ook te vinden bij verschillende (boerderij)winkels.

Wij vullen ons eigen assortiment voor de biologische boerenmarkt en de pakketten zo veel als mogelijk aan met producten uit de buurt. Op die manier houden we de keten kort en weten we precies waar onze spullen vandaan komen.

Lindegaard PUUR SAP

Lindegaard sap & stroop

Een deel van het verse fruit laten wij verwerken tot puur sap en stroop. Ons puur sap bestaat voor 100% uit vruchtensap. Onze puur appel-peren fruitstroop bestaat ook voor 100% uit fruit. Hier wordt niets aan toegevoegd. Om deze producten langere tijd te kunnen bewaren, wordt het kort verhit. Ons puur sap assortiment bestaat uit de volgende smaken: Appel, Appel-Peer, Peer. Ook hebben wij kleintjes appelsap van 0,2 liter, ideaal voor de horeca.

Cadeaupakketten

Iemand verrassen met een biologisch (eetbaar)cadeau? Ook dat is bij ons mogelijk! Wij stellen dit graag voor en met u samen. Groenten en fruit vullen wij aan met onze eigen producten zoals sap, jam, stroop en honing. Ook gaan wij graag voor u op zoek naar andere biologische producten zoals bijvoorbeeld wijn, kaas, worst en droogwaren.

Verse Fruitmanden

Iemand opfleuren? Een gezond tussendoortje voor op de werkvloer? Wij stellen fruitmanden voor u samen. Daarnaast kunnen wij fruit, groenten en andere biologische producten leveren aan (sport)scholen, kinderdagverblijven enz. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw persoonlijke wensen te bespreken.

Meer informatie over Lindegaard sap, cadeaupakket of fruitmand? Vul het formulier in op onze contact-pagina